Kunst In Zicht

Meld je aan voor de Kunst in•Zicht nieuwsbrief.

Naam:

Email:

het project

Dijkstaete, onderdeel van BrabantZorg, is een kleinschalige woonvoorziening in de bossen rond Schaijk, direct naast natuurpark de Maashorst. De rust en ruimte van dit landelijk gelegen plekje biedt voor de korsakov-cliënt de mogelijkheid om los te komen van de hectiek en het hoge streefniveau van de huidige maatschappij, waarin zij niet meer zelfstandig kunnen functioneren. 


impressie Dijkstaete.

Drie wooneenheden van ieder acht bewoners voeren een zo normaal mogelijk huishouden binnen een veilige en vertrouwde omgeving. Wonen en welzijn staan voorop. Daarbij staat kwaliteit van leven centraal binnen Dijkstaete. Dit bereiken we door aandacht te hebben voor zowel de psychische als de lichamelijke gezondheid. Naast goede zorg bieden we de bewoners diverse activiteiten aan die passen bij de interesse en de capaciteiten. Uitgangspunt is om te kijken naar mogelijkheden in plaats van de beperking van de bewoner.

Met tal van creatieve activiteiten zoals schilderen, het maken van kaarten, decoupage, houtbewerking, glas-en-lood en beeldhouwen worden de bewoners in een positieve omgeving gestimuleerd om actief bezig te zijn.

Met het project Kunst in•Zicht, dat onder andere bestaat uit een winkel en de kunstuitleen, laten de trotse bewoners zien wat ze nog wèl kunnen en nemen ze wederom deel aan het maatschappelijk leven.

      Doelstellingen van het project KUNST IN•ZICHT:

Voor onze bewoners is het belangrijk om samen met hen een zinvolle invulling te geven aan de dag. Ritme en structuur aanbrengen voorkomt dat ze terugvallen in een passieve houding. Met het verkopen en verhuren van gemaakte werkstukken van onze bewoners willen we geld werven om invulling te geven aan deze activiteit(en). Bijkomend positief element en effect is dat de makers van de kunstwerken erg trots zijn dat de schilderijen worden gebruikt voor thema- en kerst/wenskaarten. Onze bewoners voelen zich onderdeel van de maatschappij en ervaren hun werk ook als zinvol. Zo blijven ze maatschappelijk betrokken. De gehele opbrengst van de verkoop vloeit direct terug binnen het project. Dit kan onder andere vanwege de goede samenwerking die er is met de drukkerij Siebers & Van Gerwen. De wens/kerstkaarten worden door hen gedrukt. Deze leverancier is zeer betrokken bij het project en zorgt ervoor dat de kostprijs laag blijft. Hierdoor kunnen we de gehele opbrengst besteden aan onze doels