Kunst In Zicht

Meld je aan voor de Kunst in•Zicht nieuwsbrief.

Naam:

Email:

vrienden van kunst in•zicht

Woorden van Ans Markus aan de kunstenaars en medewerkers van Kunst in.Zicht:

Niet iedere dag krijg je - als je een expositie hebt in het Westen, (in dit geval het Jan van der Togt museum in Amstelveen) -een bus vol lieve mensen vanuit Brabant- (in dit geval bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Nieuwe Hoeven uit Schaijk), die naar je werk komen kijken.

Het was voor mij een ontwapenende middag, ik mocht vertellen over mijn werk en kennis maken met de hele groep. Met name de uitleg bij het 24 luik met alle kleine schilderijen die ieder voor zich spreken, vond gehoor. In deze schilderijen getiteld "de cirkel van het leven", heb ik de geboorte en de dood geschilderd, en op de 22 overige doeken heb ik alles wat zich daartussen zo'n beetje af kan spelen geprobeerd te verbeelden. Zoals b.v. het jong zijn, en het ouder worden, de kwetsbaarheid, het dragen van je lot, de angst, het geloof etc. genoeg om allemaal even bij stil te staan. Het is voor mij een mooie middag geweest en toen me werd gevraagd iets toe te voegen aan dit boekje, hoefde ik daar helemaal niet over na te denken.

Creatief bezig zijn, soms is het kijken naar kunst of lezen over een schilder, maar ook zelf aan de slag gaan is helend. Natuurlijk moet ik voor mezelf spreken maar ik voel dat het voor heel veel mensen zo is. Daarom doet het me zo veel plezier om te kijken naar alle schilderijen die afgebeeld staan in de nieuwe brochure "Kunst in.Zicht". Daar is hard aan gewerkt, met een prachtig resultaat!

Ieder schilderij is een verhaal, het is aan de toeschouwer om dat te ontdekken!

Ans Markus

 

 9 September 2010 in het Jan van der Togtmuseum te Amstelveen.

 

 

 

Drukwerk:                                                      Grafisch ontwerp: